Regio Campanië

Bij Campania denkt men automatisch aan Napels, de Amalfitaanse kust en Pompeï. Campania, met de eilanden Ischia en Capri, is met recht één van de mooiste Zuid-Italiaanse regio’s.

Over Campania

Campanië is een grote regio in Zuid-Italië. De naam Campanië is afgeleid van de Latijnse naam Campania Felix , dit betekend ‘gelukkig landschap’ Deze benaming is gegeven door de Romeinen te danken aan de regio’s paradijselijke panorama’s, prachtige kustlijn, olijfbomen, wijngaarden, geuren van sinaasappelen en citroenen.
Het milde klimaat, schoonheid van de kusten, passie voor het eten, rijkdom aan kunst en geschiedenis, maken de regio Campania een fascinerend gebied.
De hoofdstad van de regio is Napels, beroemd over de hele wereld door zijn passie voor muziek, gastronomie, geschiedenis en actieve vulkaan de Vesuvius.

Campania

Napels

trekt vele bezoekers uit de gehele wereld voor zijn levendigheid, prachtige kleuren van de zee , maar ook voor de geschiedenis die op duikt vanuit alle hoeken in het oude centrum van de stad, een authentiek museum onder de blote hemel.

Pompeï en Herculaneum

uitzonderlijk door de vondsten en hun uitstekende staat van bewaring, UNESCO beschermt dit archeologische gebied , steden die werden verwoest door de Vesuvius uitbarsting in het jaar 79 na Christus. De vulkanische lava veroorzaakte de vernietiging , maar door gehard lava zijn alle buitengewone vondsten behouden.

Amalfi

kust bestaat uit rotsachtige baaien, inhammen en pittoreske dorpjes, die op wonderbaarlijke wijze vastklampen aan het Lattari gebergte. De licht blauwe tinten van de zee, het groen van de mediteraanse struikgewas, de kleuren en architectuur van de kleine huizen ,allen combineren perfect om een van de mooiste routes aan de Italiaanse kust te creëren. Sorrento, Amalfi, Ravello, Vietri sul Mare en Positano zijn enkele van de kostbare parels die samen een parel ketting van de kleine dorpjes aan de kust vormen.

Het Koninklijk Paleis van Caserta

is een echt meesterwerk van architectuur en een kostbare houder van kunstwerken. In het paleis worden de bezoekers verbaasd over de voortdurende opeenvolging van kunstwerken, stucwerk, bas- reliëfs, fresco’s, sculpturen en intarsia vloeren. Het Paleis is kolossaal: vier binnenplaatsen, 1200 kamers, meer dan 30 indrukwekkende trappen, zoals het beroemde Grand Staircase met 116 stappen en dit omringt door een prachtig grote tuin.

Vallo di Diano en Cilento Nationaal Park Cilento

archeologie, natuur en tradities zijn hier de drie onderscheidende kenmerken, een kruispunt van culturen en volkeren sinds de prehistorie. Een kostbaar overblijfsel van deze regio is Paestum, dat de drie best bewaarde Griekse tempels in de wereld heeft: Hera ‘s tempel, de oudste; Neptune’s tempel, de grootste, en Ceres ‘s tempels. Zorg ervoor dat een bezoek aan de Certosa van Padula, een van de grootste kloosters in de wereld niet te missen.

Procida, Capri & Ischia

De eilanden in de baai van Napoli zijn ook een bezoek waard, het zijn pittoreske eilanden met een landschap van zeldzame schoonheid. Dit is waar vakantiegangers kunnen ontspannen tijdens de dag en genieten van het bruisende.