Vakantie Zuid-Italië

VailiTravel is uw partner in vakantie Zuid-Italië. Wij zijn gespecialiseerd in de regio Campanië.

In deze regio liggen de prachtige en historische plekken, zoals Napels, de Amalfitaanse kust en Pompeï.
Campanie, met de eilanden Ischia en Capri, is met recht één van de mooiste Zuid-Italiaanse regio’s.

Napels

Napels is een stad gelegen in Zuid-Italië. Met zijn mooie ligging aan de golf van Napoli en zijn historische achtergrond is het de perfecte locatie voor toeristen. De stad staat vol met prachtige paleizen en beroemde pleinen en musea waar je de historie van deze plekken nog steeds kan ervaren.

Vakantie Zuid-Italië - Napels

Vakantie Zuid-Italië – Napels

Er zijn veel wandel- en fietsroutes in en rondom Napels om de historische gebouwen te bezichtigen en één van de indrukwekkendste vulkanen te zien, de Vesuvius. Wij kunnen allerlei vervoersmiddelen (fiets, scooter, auto) regelen om de stad en het prachtige landschap te verkennen.

Bent u op zoek naar een lokale gids, die de Italiaanse en Nederlandse taal beheers? Bij VailiTravel bent u aan het juiste adres! Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Napels.

Pompeï

In 79 na christus werd de stad opgeschrokt door de vulkaanuitbarsting van Vesuvius. De stad werd bedolven onder het as en daardoor is het één van de best bewaarde Romeinse stad geworden.

Vakantie Zuid-Italië - Pompei

Vakantie Zuid-Italië – Ruïnes Pompeii

Er worden veel archeologische opgravingen verricht en daarmee zijn grote delen van de stad blootgelegd en ideaal om te bezoeken voor de toeristen. Hier kan je ervaren hoe het dagelijks leven eruit heeft gezien in de Romeinse tijd. Lees hier meer over ‘Pompeii

Bent u opzoek naar een vakantie in dit gebied? VailiTravel beschikt over exclusief onderhandelde contractafspraken met diverse hotel/ B&B-ketens, vervoersmaatschappijen, restaurants en aanvullende leveranciers in dit vakantiegebied. Lees hier meer ‘Over ons‘.

Amalfi

Het is een kleine, toeristische stad gelegen aan de Amalfikust in de regio Campanië in Italië. De mooie kathedraal Duomo di Amalfi, de gezellige winkelstraatjes en één van de mooiste kustlijnen maken een bezoek meer waard.

Vakantie Zuid-Italië - Amalfikust

Vakantie Zuid-Italië – Amalfikust

De Amalfikust, één van de allermooiste kusten ter wereld staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De kust bestaat uit rotsachtige baaien, inhammen en pittoreske dorpjes, die op wonderbaarlijke wijze vastklampen aan het Lattari gebergte.

De wonderschone blauwe tinten van de zee, het groen van de mediteraanse struikgewas, de kleuren en architectuur van de kleine huizen, allen combineren perfect om een van de mooiste routes aan de Italiaanse kust te creëren.

Capri,  Procida & Ischia

De eilanden in de baai van Napels zijn ook een bezoek waard, het zijn prachtige eilanden met een landschap van zeldzame schoonheid. Dit is waar vakantiegangers kunnen ontspannen en genieten van het uitzicht. De eilanden van de Golf van Napels hebben een rijke cultuur, waar vooral veel lokale visgerechten geserveerd worden.

Capri

Capri is geliefd vanwege zijn schoonheid en fraaie uitzichten. Een echte aanrader is de berg Monte Solaro te bezoeken. Dit is het hoogste punt op Capri en geeft een mooi uitzicht op de Golf van Napels en Salerno.

Verder kan je op dit eiland mooie wandelingen maken en grotten bezichtigen, zoals Grotta Azzurra en de bekende witte grot.

Procida

Procide is een eiland dat bekent staat om zijn vissersdorpjes en architectuur. Procida staat door een brug in verbinding met het kleine onbewoonde eiland Vivara. Vivara is een klein Italiaans eiland in de Golf van Napels. Het eiland is een beschermd natuurgebied.

Ischia

Ischia is een eiland, die ontstaan is als vulkaan. Het hoogste punt op dit eiland is de berg Monte Epomeo. De hellingen van deze gebergte zijn zeer vruchtbaar en daarom vindt er veel wijnbouw plaats. Toeristen kunnen deze berg bewandelen op en kunnen op de top rekenen op een adembenemend uitzicht.

Op Ischia kan je genieten van haar thermale bronnen en modderbaden. Het bronwater zou zelfs mineralen bevatten, die een geneeslijke werking hebben.

Bent u op zoek naar ondersteuning, voorlichting en advies? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.