Trouwen in italie

Trouwen in Italië is een droom voor velen. Italië is geroemd om zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen, uitzichten en het culinaire (lokale) eetgerechten. Door heel Italië heen zijn er mooie en bijzondere trouwlocaties te vinden. Wij richten ons op de mooiste trouwlocaties in Zuid-Italië, waaronder Napels, Sorrento, Capri, Ravello, Positano en Amalfi. Op deze unieke trouwlocaties organiseren wij prachtige bruiloften en verzorgen wij geliefden een onvergetelijke dag!

Trouwen in Italië brengt natuurlijk geregel met zich mee door de formaliteiten. Wij ondersteunen het bruidspaar met de formaliteiten in Italië, zodat je legaal kunt trouwen in Italië.

Vaili Travel is al jarenlang de weddingplanner in Italië voor vele geliefden. Ben jij klaar voor het huwelijksbootje? Wij kunnen je ondersteunen bij het organiseren van jouw droomhuwelijk!

legaal trouwen in Italie

Als u wilt trouwen in Italie dient dit volgens de formaliteiten te gaan van Italie. Als het toekomstig bruidspaar in Nederland woonachtig is, dienen zij over de volgende 2 originele documenten te beschikken:

  1. Een geboorteakte van zichzelf, die meertalig is en waarin de namen van de ouders zijn vermeld. Overigens mag dit document niet ouder zijn dan 6 maanden.
  2. U heeft een verklaring van huwelijksbevoegdheid te hebben, die afgegeven is door de gemeente waar je ingeschreven bent. Ook hier gelden de voorwaarden: meertalig en het document mag niet ouder zijn dan 6 maanden.

Natuurlijk zijn er nog meer formaliteiten, die wij graag met u bespreken. Heeft u vragen over de formaliteiten of heeft u vragen m.b.t. huwelijkssluiting, neem dan gerust contact met ons op.

Soorten ceremonies

Trouwen in Italië kan op verschillende manieren plaatsvinden. Zo kan het huwelijkskoppel kiezen voor een burgerlijke, symbolische of religieuze ceremonie.

De meest gevraagde ceremonie in Italië is een burgerlijke ceremonie. Er wordt een rechtsgeldig huwelijk gesloten dat ook erkend is in Nederland. Dit huwelijk het kan plaatsvinden in een aantal prachtige locaties. Van een romantische middeleeuws klooster in Sorrento, een kleurrijke terras aan zee in Postiano met adembenemende uitzichten of een intiem 12e-eeuws palazzo met prachitge tuinen in Ravello; er zijn diverse mogelijkheden met ieder een unieke stijl!
Een symbolische ceremonie is ontzettend populair en veel gevraagd. Voor een symbolische ceremonie is namelijk geen papierwerk vereist en is hierdoor niet juridisch bindend. Vaak hebben koppels hun huwelijk reeds in hun thuisland geregistreerd voordat ze trouwen in Italie. Het voordeel is dat u uw bruiloft kunt vieren waar u maar wilt! Van particuliere Italiaanse villa’s tot prachtige terrassen over de baai van Sorrento én zelfs op het strand; uw heeft alle keuze! Tevens kunt u uw bruiloft afstemmen op uw eigen wensen en geloof.

Ook is een symbolische ceremonie geschikt om uw huwelijksbeloften opnieuw af te leggen bijvoorbeeld bij een huwelijksjubileum.
De symbolische plechtigheid in Italië is een geweldige mogelijkheid bij uitstek voor homo’s of lesbiennes om hun liefde voor elkaar uit te spreken!

Voor een Katholiek huwelijk is het noodzakelijk dat beide partners lid zijn van de kerk in uw thuisland. Katholieke ceremonie kan plaatsvinden in de prachtige kerk van Amalfi. Het papierwerk voor een kerkelijk huwelijk duurt ongeveer 6 tot 8 maanden.
Loading...

Lees hier meer over wat onze weddingplanner voor u kan betekenen. Of neem direct contact met ons op voor meer informatie!

Loading...

Waarom Vaili Travel?

Binnen de hospitality en hotellerie zijn wij al meer dan 7 jaar actief. Wij hebben de Nederlandse en Italiaanse nationaliteit, dus zijn op de hoogte van zowel de Nederlandse als Italiaanse gewoonten en gebruiken.

Wij wonen zelf in Sorrento en hebben directe familie in Napels, daardoor zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste hotspots, bezienswaardigheden en ontwikkelingen in de streek. Wij werken vanuit de streek zelf, Sorrento én vanuit Nederland. Daarmee kunnen wij makkelijk bij uw langskomen en uiteraard begeleiden wij u ook tijdens uw bruiloft!

Doordat wij veel werkervaring in beide landen hebben opgedaan, beschikken wij over veel lokale kennis. Om het maximale uit uw budget te halen en kosten te besparen beschikken wij over exclusief onderhandelde contractafspraken met diverse hotelketens, vervoersmaatschappijen, restaurants en aanvullende leveranciers.

Contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.