Pompeii bezoeken met Vaili Travel

Pompeii bezoeken is een unieke ervaring. Het is een rijke stad waarin voor Christus vele culturen te vinden waren, waaronder de Osken, Samnieten, Grieken, Etrusken en Romeinen.

De vulkaanuitbarsting

In 79 na christus werd de stad opgeschrokt door de vulkaanuitbarsting van Vesuvius. De stad werd bedolven onder het as en door de as lagen is Pompeii redelijk intact gebleven. Het is één van de best bewaarde Romeinse stad geworden.

De ruïnes

Er worden veel archeologische opgravingen verricht en daarmee zijn grote delen van de stad blootgelegd en trekpleister geworden voor toeristen.

In Pompeii kan je ervaren hoe het dagelijks leven eruit heeft gezien in de Romeinse tijd.

Het amfitheater

Pompeii heeft meer te bieden dan alleen ruïnes. In deze stad staat namelijk ook het eeuwenoude bekende Romeinse amfitheater.

Pompeii Amfitheater

Het amfitheater werd gebouwd rond 80 v.Chr en werd gebruikt voor gladiatorengevechten en gevechten met wilde dieren.

 

 

 

Naast de ruïnes en het amfitheater beschikt Pompeii over een rijke cultuur en geschiedenis met eeuwenoude gebouwen. In Pompeii waren er ook tempels, waaronder de tempel van de Egyptische godin Isis. Deze tempel is  in de 19e eeuw uitgegraven.

Naast deze bezienwaardigheden zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Pompeii te bewonderen. Wil jij meer weten over deze bezienswaardigheden kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons.

Over ons

Napels, Pompeii en Sorrento hebben geen geheimen voor ons. Wij zijn namelijk woonachtig in Zuid-Italië en daardoor zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste hotspots, bezienswaardigheden en ontwikkelingen in de streek.

Wij kunnen voor jou de routes plannen of als gids mee op jouw reis. Als lokale gids kennen wij de achtergronden en de historie van de bezienswaardigheden in Zuid-Italië, waaronder de ruïnes van Pompeii en de legendarische vulkaan Vesuvius. Daarnaast presenteren wij aan jou de beste restaurants met lokale producten, zodat je de stad niet alleen ziet, maar ook ervaart!

Voor meer informatie, advies of voorlichting kan je contact met ons opnemen. Ervaar Pompeii de Romeinse stad en boek direct met Vaili Travel.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.