Bezienswaardigheden Sorrento

Voor wie wil genieten van historie, landschap of de zon is in Sorrento op de juiste plek.
Sorrento is een prachtige stad met een rijke cultuur en historische gebouwen.

Wij hebben voor jouw de top 10 bezienswaardigheden Sorrento opgesteld.

Loading...

Sorrento heeft een prachtig landschap dat omgeven is door citroenplantages en wijnbouw. De authentieke lokale gerechten van deze stad maken je bezoek meer dan waard.

Natuurlijk kan je ook lekker genieten van de zon. Met een gemiddelde temperatuur in de zomer van 26 graden, dat kan oplopen tot 30 graden is het een ideale locatie om bij te kleuren.

Bezienswaardigheden Sorrento

De stad zelf heeft veel te bieden voor reizigers en een mooie plek om te beginnen is de “Cattedrale dei Santi Filippo e Giacomo”. De kathedraal werd gebouwd in de 11e eeuw en is herbouwd in de 15e eeuw. Het interieur van het gebouw is opgeleverd met mooie schilderijen en prachtige plafondschilderingen.

Een andere mooie plek is de “Piazza Tasso”. Dat is een centraal plein in het centrum van Sorrento. Op het plein kan je lekker op een terras zitten en de architectuur en geschiedenis bewonderen. Het grote plein heeft veel te bieden, waaronder veel historische gebouwen. De “Santa Maria del Carmine” is één van de prachtige gebouwen en heeft een adembenemende, geschilderde ramen en een koepel.

Midden op het plein is een standbeeld van “St. Antonino di Sorrento” gevestigd, een beschermheilige die waakt over de stad. Vanaf het plein lopen diverse straten, waaronder de winkelstraat “Via San Cesareo”. Hier kan je leuke souvenirs vinden.

Een echte aanrader voor de cultuursnuiver is de “Teatro Tasso”. In de avond kan je terecht in de Teatro Tasso. Elke avond kan je hier vooraf dineren en daarna genieten van een spectaculaire musical.

In Sorrento vindt u ook het “Correale di Terranova” Museum. Hier kunnen bezoekers een unieke collectie porselein, meubelen en schilderijen zien, en een van de zalen van het museum is gewijd aan archeologische artefacten. Elke dag nog worden er archeologische ontdekkingen gedaan in het oude gedeelte van de stad.

Je kan Sorrento ook gebruiken als uitvalsbasis voor een aantal bezienswaardigheden in de streek:

Wil jij een reisplanner in Sorrento? Wij zijn woonachting in Sorrento en kennen alle hotspots! Neem contact met ons op voor meer advies, voorlichting of tips.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.