Bezienswaardigheden in Napels

Napels is beroemd over de hele wereld door zijn passie voor muziek, gastronomie, geschiedenis en de actieve vulkaan de Vesuvius. De stad trekt vele bezoekers uit de gehele wereld voor zijn levendigheid, prachtige kleuren van de zee, maar ook voor de historische gebouwen, musea en de geschiedenis die opduikt vanuit alle hoeken in het oude centrum van de stad.

Zoveel bezienswaardigheden in Napels, maar welke moet je nou gezien of ervaren hebben? Wij hebben voor jou een top 3 samengesteld:

Vulkaan Vesuvius

Deze stratovulkaan is nog altijd actief en bestaat uit lagen van gestolde lava en as. De laatste keer dat deze vulkaan zijn macht liet zien was in 1944. Deze vulkaan ligt ten zuid-oosten van Napels op zo een 20km afstand. De vulkaan is in 1995 officieel verklaard tot nationaal park en trekt duizenden bezoekers per jaar.

bezienswaardigheden in Napels

De top van de vulkaan is open voor toeristen en is goed bereikbaar. De laatste 150 meter van de top is alleen met de voet bereikbaar en met een gids kan je verschillende paden nemen rondom de vulkaan.

Kasteel ‘Castel Nuovo’

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is kasteel Castel Nuovo. In het kasteel hebben vele grootheden van de geschiedenis gewoond en verbleven, waaronder koning Robert en koning Charles II.

bezienswaardigheden in Napels

Het kasteel fungeert tegenwoordig als een museum met nog veel voorwerpen en kunst uit het oude tijdperk.

Pompeii (ruïnes)

In 79 na christus werd de stad opgeschrokt door de vulkaanuitbarsting van Vesuvius. De stad werd bedolven onder het as en daardoor is het één van de best bewaarde Romeinse stad geworden.

bezienswaardigheden in Napels

Er worden veel archeologische opgravingen verricht en daarmee zijn grote delen van de stad blootgelegd en ideaal om te bezoeken voor de toeristen. Hier kan je ervaren hoe het dagelijks leven eruit heeft gezien in de Romeinse tijd. Klik ‘Pompeii‘ voor meer informatie.

Wat kunnen wij jou aanbieden?

Napels en het gebied eromheen heeft geen geheimen voor ons. Wij zijn namelijk woonachtig in Zuid-Italië en daardoor zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste hotspots, bezienswaardigheden en ontwikkelingen in de streek.

Wij kunnen voor jou de routes plannen of als gids mee op jouw reis door Napels. Wij fungeren ook als een lokale gids. Wij kennen de achtergronden en de historie van de bezienswaardigheden van Napels. Ook kunnen wij jou de beste restaurants met lokale producten aanwijzen, zodat je de stad niet alleen ziet, maar ook ervaart!

Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden in Napels en rondom te bewonderen. Wil jij meer weten over deze bezienswaardigheden kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.